Elämä on osa hierontaa

Koska tällähetkellä ajatukset pyörivät hyvin tiiviisti hierojakoulun ympärillä, kirjoitan artikkelisarjaan jatkoa.

Koulussa on nyt oltu kaikkiaan viisi viikkoa ja ihan uskomaton määrä oppia on tullut lyhyessä ajassa. Olen todellakin huomannut että kun aihe on kiinnostava, jää tieto päähän ihan eri tavalla. Ensimmäistä kertaa voin omalla hieman pitkähkölläkin koulu-urallani näin todeta. Toisekseen, kun työstressi loistaa poissaolollaan, on kouluun ollut aivan järjettömän kiva mennä ja sitä kautta motivaatio on korkealla. Voisin jopa sanoa että jokainen aamu on yhtä piknikkiä. Tiedän että jossain vaiheessa tipun maan pinnalle, mutta nautitaan nyt tästä niin kauan kuin sitä kestää!

Anatomian opetusta

Anatomiaa on luonnollisesti ollut todella paljon. Alkuun on käyty läpi luuston rakenne hyvinkin tarkasti. Samaten lihaksia on ehditty käymään läpi isolta osin. Vaikka anatomia jo ennestään oli minulle jollain tasolla tuttua, tuli silti yllätyksenä miten paljon nimityksiä sitä ihmiskehon osille on olemassa. Ensimmäinen neuvo hierojakouluun hakevalle onkin ehdottomasti anatomian perusteiden opettelu etukäteen – kehon suurimmat luut/lihakset ja niiden nimet suomeksi sekä latinaksi. Se helpottaa koulutaivalta huomattavasti.

Pinnallisten selkälihasten opettelua…

Kuortaneella opetus on varsin hyvää. Kalvosulkeisia ei ole juuri ollenkaan, vaan asiat opetellaan hyvin pitkälti ryhmätöinä. Paljon käytäntöä ja keskustelevaa opetusta. Tämänkaltainen opetustyyli sopii itselleni enemmän kuin hyvin. Asiat jäävät haaviin melko mukavasti. Istumista ei onneksi ole myöskään paljon. Se kun ei selälleni ole hyväksi.

Ensimmäinen kirjallinen koe on myös takanapäin ja se meni läpi kiitettävin pistein. Tuntui hyvältä huomata että tunneilta on jäänyt melkoisen paljon oppia päähän. En nimittäin juurikaan lueskellut kotosalla koska minulla oli melko vahva olo jo etukäteen. En ole koskaan ollut järin hyvä koulussa. Enemmän sellainen keskitason puurtaja jonka on pitänyt pänttäämällä oppia ne vähäisetkin asiat. On ollutkin mielenkiintoista huomata, että vaikka luokalta löytyy akateemisestikin koulutettua väkeä, on minulle jäänyt asiat päähän vähintäänkin yhtä hyvin. Sitä on huomannut, että motivaatio on avain oppimiseen.

Varsinaista hierontaa on alla paljon ja jokaisena koulupäivänä tulee lisää. Asiakashieronnat alkavat viikolla 41, joten hyvä pohja pitää siinä vaiheessa ollakin. Itselläni on aika hyvä fiilis omasta tekemisestäni, joskin perustekniikoita pitää hioa vielä paljon. Palaute hierottavalta onkin kullanarvoisen tärkeää sillä hankala omaa tekemistä on arvioida ilman rakentavaa palautetta.

Lavastettu tilanne. Ylimääräisen tuskan tuottaminen ei ole suotavaa 🙂

Ryhmädynamiikka

Jokainen meistä kuuluu elämänsä aikana moniin erilaisiin ryhmiin. Itselläni on takana työ- ja kouluelämässä paljon ryhmiä joista moni on jäänyt mieleen hyvässä ja pahassa. Tämänhetkinen ryhmä on heittämällä sieltä parhaasta päästä. Ryhmän koheesio (yhteenkuuluvuus) on todella korkea, ja tuntuu että kaikki haluavat omalla panoksellaan kantaa kortensa kekoon. Jokainen on oma valloittava persoonansa!

Luokkatoverit ovat alkaneet tulla hiljalleen tutuiksi puolin ja toisin. Se tarkoittaa myös sitä, että oma hilpeä persoonani on päässyt valloilleen eikä enää tarvitse niin tarkkaan valita sanojaan. Vaikka joku voisi ehkä mieltää toisin. Eräs luokkatoverini sanoikin osuvasti osuudestani ryhmän koheesioon: ”Vesan vittuilu pitää ansaita”. Se oli kivasti sanottu. Seassa ei ole tosikkoja, luokkahenki ja ryhmädynamiikka ovat todella hyvät mikä on tärkeää – kymmenen kuukauden tiivis yhdessäolo olisi aika kurjaa jos ilmapiiri ei olisi kunnossa.

Uskon että moni näistä tyypeistä jää ystäväksi lopuksi ikää.

Summa summaarum

Hierojakoulutus on lunastanut kaikki odotukseni ja vähän enemmänkin. Olen mielissäni opetuksen laadusta ja sisällöstä. Mitä pidemmälle koulutusta mennään ja pureudutaan syvemmälle ihmisen anatomiaan, sitä mielenkiintoisemmaksi hommat muuttuu.

Ennen koulun alkua mietin hetkittäin, onko valitsemani tie oikea tai järkevä. Viimeistään nyt on kaikki epäröinti ohitse ja olen iloinen että uskalsin ottaa tämän askeleen. Tulevaisuus hyvinvointialalla houkuttelee paljon ja uskon, että koulutukseni sillä saralla ei tule jäämään tähän.

Oletko itse harkinnut hierojakoulutusta? Jos mieltäsi polttaa kysymys hierojakoulusta tai hieronnasta yleensä, vatailen mielelläni 🙂

Oma hierontatila vanhan treenikämpän tilalle alkaa myös hahmottumaan. Tästä lisää ehkä seuraavassa postauksessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.