Ansaittu tauko?

Koko viime syksy on ollut melkoisen kiireistä aikaa perhe-elämän, treenin, töiden ja opiskelun parissa. Nyt on aika hieman levähtää ja rauhoittua – tästä syystä kirjoittelen vain kuulumisia että saan rauhoittua myös blogirintamalla. 🙂

Näin jo pidempään työelämässä olleena, kolmen viikon loma keskellä talvea tuntuu melkoisen utopistiselta. Tulee vähän jopa syyllinen olo 🙂 Koulu siis loppui perjantaina ja takaisin mennään vasta 11. päivä. Loma alkoikin kivasti pikkujouluilla luokkalaisten kesken mökkimaisemissa. Ilta oli mukava, mutta toi mukanaan huonon olon ja pääkivun. Ajatukseni menevät heille jotka jaksoivat juhlia vielä toisenkin päivän. Kovaa sakkia, eikä ”Vajaa nelikymppinen” – kuten minua haukkuvat – olisi enää jaksanut riekkua toista ehtoota. On se ikä tuonut mukanaan hivenen järkeäkin 🙂

Suunnitelmissa on tehdä kotona vähän rästihommia, mutta toisaalta haluan keskittyä pääasiassa lepäämään. Harmikseni senkin takia, että jouluflunssa meinaa yllättää. Harmittavaa se on erityisesti siksi, että juuri uuden harjoitussyklin alettua lepoviikon jälkeen, joutuu sen lopettamaan alkuunsa. Noh, eipä se maailma siihen kaadu ja kasvattaahan tämä taas luonnetta. Ehkä isompi haaste on loman ensimmäiset päivät – pukin tulo kun jännittää perheen pienimpiä.

Joulun aika on siis erityisesti lapsiperheessä hyvin räjähdysherkkää. Mukulat kun tuppaavat olemaan niin jännittyneessä tilassa ettei joskus tarvi kuin pieraista niin joku alkaa itkemään. Tämä heille suotakoon. Muistaahan sen itsekin miten sitä joulupukkia odotti. Tämä jännitys aiheuttaa hieman harmaita hiuksia myös vanhemmille, mutta aattoilta hyvittää kaikki ne itkut ja kyyneleet. Kyllä ne lapset sen joulun tekevät. Ehdottomasti.

Olen muutenkin jouluihminen ja odotan kovasti niitä kaikkia perinteisiä juttuja – Joulusaunaa, riisipuuroa, kinkkua, lahjoja jne. Ennenkaikkea odotan sitä ystävällisyyttä mikä on huomattavasti enemmän läsnä kaikkialla joulun aikaan. Ihmiset hymyilevät enemmän ja toivottavat toisilleen hyvää joulua ja uuttavuotta. Tuntemattomillekin. Tämä lämmittää omaa sydäntäni. Se on mielestäni sitä joulun taikaa parhaimmillaan 🙂

Leikkaushommia

Jouluisen teeman ulkopuolelta mainittakoon tässä samassa leikkausuutisia. Lonkan labrumvauriosta ja ahtaasta lonkastani lukeneet tietävätkin että leikkaukseen on siis käynyt kehotus. Asia on ollut vähän odotuksella syystä että koulu on kesken. Nyt kuitenkin leikkausaika on varattu tammikuun loppupuolelle Tampereen Terveystalolle ja leikkauksen suorittaa ortopedian ja traumatologian vastuulääkäri Harri Hietaranta. Hierontoihin tullee pieni tauko, mutta toivon että leikkaus sujuu hyvin ja pääsen nopeasti takaisin ”sorvin ääreen”.

Täytynee myöntää, että leikkaus hieman kuumottaa näin etukäteen, koska siihen liittyy aina riskinsä. Kyse on kuitenkin melko isosta leikkauksesta, kuten alla olevasta videostakin näkee. Olisikohan parempi olla vain perehtymättä aiheeseen sen tarkemmin 😀

Lonkan labrumrepeämän ja ahtaan lonkan korjaus.

Summa summaarum

Tälläkertaa ei siis tarjolla mitään elämää suurempaa kirjoitusta, koska joulu on jo ovella ja pitää downshiftata pikkuisen. Muista sinäkin rauhoittua joulun viettoon ja ladata akkuja. Tuntuu jopa vähän kaksinaamaiselta sanoa noin koska harva saa kolmen viikon joululomaa viettää. Tarkoitukseni on kuitenkin hyvä 🙂

Ja vielä se kaikkein tärkein – Suuri kiitos ja hyvää joulua juuri Sinulle! Kiitos siitä, että ansiostasi saan kirjoittaa blogia niin että minusta tuntuu tällä olevan tarkoitus. Uudenvuoden toivotukset saavat odottaa vielä tovin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.