Heisulivei 2020

Kuten tiedät, oli viime vuosi hyvin erikoinen koko maailman historiassa. Koronatilanne jatkuu edelleen mutta valoakin näkyy tunnelin päässä. Ehkä tämän vuoden aikana päästään edes hetkeksi normaaliin tilanteeseen rokotusten myötä. Nyt pitäisi kaikkien vain jaksaa vielä pinnistää jonkin aikaa. Eikö se tästä taas iloksi muutu…

Vaikka maailma onkin sitä myöten sekaisin, ei se vaikuta henkilökohtaisten tavoitteiden asettamiseen. Tämä vuosi tulee kylläkin olemaan osaltaan myös niiden kannalta hyvin haastava. Tuleva lonkkaleikkaus tekee harjoitteluun pitkän loven ja jos siitä kuntoudun kunnialla, on olkapääleikkaus hyvin todennäköinen loppuvuodesta. Harjoitusrintamalle en tästä syystä isoja tavoitteita pysty, enkä halua asettaa.

Ehkä osittain juuri siitä syystä, että tiedostan harjoittelun olevan tänä vuonna vaikeaa, olenkin mielessäni asettanut useampia tavoitteita jotka eivät liity kehonpainoharjoitteluun tai treenaamiseen ylipäätään. Tavoitteista iso osa pyörii tämän blogin ympärillä.

Yksi tavoite olisi päästä taas reissuun pohjoiseen. Tämä kuva vuodelta 2019 noin 100km ennen Norjan Altaa. Good times.

Harjoittelu

Kuten mainitsin, ei tämän vuoden treenaamisen osalta tule varmasti tapahtumaan edistystä. Tavoitteena onkin lähinnä ylläpitää nykyistä kuntoa mahdollisimman hyvin. Tätä kirjoittaessani en todellakaan vielä tiedä minkälaiset kuntoutumisprosessit olkapään ja lonkan labrumvaurioiden suhteen tulee olemaan. Sen mitä aiheeseen olen perehtynyt, tiedän etteivät ne ihan läpihuutojuttuja tule olemaan.

Lonkkaleikkauksen piti olla jo ensiviikolla, mutta leikkaava taho ei saanutkaan lonkkaani tarvittavia ”varaosia”. Leikkaus siis siirtyy hamaan tulevaisuuteen.

Olen melko varma että henkiselläpuolella tulen käymään kovaa taistelua itseni kanssa. Harjoittelu on nykyään niin tiivis osa elämääni että kykenemättömyys treenaamiseen voi olla hetkittäin raskasta. Tästä päästäänkin aasinsillalla seuraavaan tavoitteeseen.

Meditaatio

Olen viimeaikoina perehtynyt enemmän ja enemmän meditaatioon ja ”mindfullness” ajatusmaailmaan. Tämä on hetkittäin insinöörimäistä ajatusmaailmaani vastaan taisteleva aate. Meditaatiota on kuitenkin tutkittu myös tieteellisesti paljon ja sen hyödyt näyttävät olevan kiistattomat. Useampi ystäväni kertoo harjoittavansa meditaatiota jollain asteella ja järjestään jokainen kertoo hyötyvänsä siitä ainakin jonkin verran.

Itseäni aihe kiinnostaa erityisesti siitä syystä että tänäpäivänä jatkuva informaatiotulva on niin mahdottoman iso että kaikkea on hankala sisäistää. Itse haluan oppia jatkuvasti uutta ja kiinnostun helposti uusista asioista. Ajatus siitä että meditaation avulla aivot saavat ansaittua lepoa kuulostaa vähintäänkin mielenkiintoiselta.

Kirja joka sytytti lopullisesti mielenkiinnon aiheeseen oli ”10% Happier”. Ehdoton suositus sinulle joka vähänkään epäilet koko konseptia. Minä ainakin epäilin ja epäilen hieman edelleen.

Tavoitteena tulevalle vuodelle onkin siis aloittaa meditaatioharjoittelut. Sikälimikäli koen niistä hyötyväni, tahdon ehdottomasti sisällyttää meditaation osaksi arkirutiinejani. Siinä mielessä tämä koskee läheisesti blogia, koska aion kirjoittaa aiheesta todennäköisesti useamman artikkelin verran lähitulevaisuudessa.

Yksi tavoite voisi olla myös ihan vain kuvata enemmän. Ja jakaa näitä kuvia. Itselleni sekin on eräänlaista mindfullnessia.

Podcast

Podcastin osalta tavoitteet on korkealla. Lähinnä tässäkohtaa podcast uraa haluan tekemiseen varmuutta ja näin ollen tavoitteena on toteuttaa mahdollisimman monta jaksoa tämän vuoden aikana. Kymmenen jaksoa olisi ultimaattinen tavoite, mutta olen hyvin tyytyväinen viiteen. Oleellisin haaste tässä lienee se että saan houkuteltua vieraita studioon 🙂

Podcasthommissa on jotain perin koukuttavaa. En oikeastaan osaa edes sanoa varmasti miksi. Voisin olettaa että suurin syy on se ettö se yhdistää useamman mielenkiintoni kohteen – videokuvaus, hyvät tarinat ja poistuminen mukavuusalueelta vain muutamia mainitakseni.

Youtube

Youtubemaailma on kiehtonyt jo pitkään. Videokuvausharrastukseni tiimoilta olen tehnytkin omaksi ilokseni jonkin verran julkistakin materiaalia (voit tutustua niihin toiselta youtube kanavaltani). Mutta pääasiassa olen harrastanut ”pöytälaatikkovideointia”.

Tahtoisin kuitenkin koittaa siipiäni muutaman videon verran ”vlog” tyylisillä pätkillä koittaakseni miten blogin sisältö toimisi videomuodossa. Periaatteessahan mistä tahansa jo kirjoittamastani artikkelista voisi tehdä kokeellisen youtubevideon. Tästä syystä ehdoton tavoite on testata yhden tai kahden videon verran miten sen saisin onnistumaan. Otan mielelläni ehdotuksia vastaan minkä blogiartikkelin haluaisit nähdä videomuodossa! Kenties jokin täysin uusi aihe?

Pätkä jonka tein crossfittiä harrastavasta kaveristani.

Hieronta

Olen ollut äärimmäisen tyytyväinen uuteen uravalintaani. Olen saanut varmuutta tekemiseeni hyvin paljon ja koen että olen hierojana melko hyvä jo tässä vaiheessa. Tavoitteena tällä hetkellä onkin ottaa koulusta kaikki mahdollinen oppi irti ja keskittyä olemaan paras mahdollinen hieroja.

Olen myös äärimmäisen iloinen siitä että osaan olla kyseisen profession kanssa hyvin jalat maassa ja lähestyä sitä kriittiseltä kantilta. Hierontaan liittyy valtava määrä myyttejä ja monet alan ammattilaiset myyvätkin hierontapalveluita mielestäni väärillä argumenteilla. Tahdon omalla tekemiselläni murtaa näitä myyttejä ja hyödyntää hierontaa aktiivista liikkumista tukevana hoitokeinona. Ensisijainen hoitokeino tulisikin siis aina mielestäni olla aktiivinen liike. Vaivoja ei paranneta pelkällä hieronnalla…

Hieronta on ollut minulle niin mieleistä, että valmistumiseni jälkeen tahdonkin jatkaa sen tekemistä aktiivisesti toiminimellä oman hierontapalvelun muodossa. Päivätyötä en toki ole vielä jättämässä. Tulevaisuuden haaveet ovat silti mahdollisesti jossain terveys- ja hyvinvointialan puolella.

Kasvisruokailu

Liityin tämän vuoden vegaanihaasteeseen ja se oli ehdoton ponnahduslauta matkalla kohti kasvispainotteisempaa ruokailua. Tammikuu on menty hyvinkin jopa vegaanipainotteisesti, joskin olosuhteiden pakosta joudun lihaa, kalaa ja maitotuotteitakin käyttämään. En toki edes halua heti pyrkiä täyteen veganismiin… Hiljaa hyvä tulee.

Tavoitteena olisi tämän vuoden aikana järkeistää ruokailuani niin että se olisi toimivaa kuusihenkisessä perheessä. En nimittäin voi olettaa että muut lähtevät kasvishommiin yhdeltä istumalta. Alku on ollut ainakin lupaava!

Tässä ei liene järkeä. Jostain syystä se silti puhuttelee. En tiedä miksi sen tähän edes lisäsin.

Summa summaarum

Paljon asioita ja uutta on siis mielessä. Itselläni mieli pysyy virkeänä kun on jotain mitä tavoitella (vaimo jättänee tästä eriävän mielipiteen). Uuden oppiminen on aina mielekästä mutta vastapainoksi tahdon oppia myös lepuuttamaan aivojani meditoinnin avulla.

Tavoitteena on tiputella edelleen noin neljä artikkelia kuukauteen, mutta vieläkään en halua ottaa tästä liian suurta painetta ja jätän mieluumin viikon väliin kuin kirjoitan väkisin.

Tälläistä tälläkertaa. Ensiviikolla puhutaankin (lähes) paljaista jaloista. Pysyhän kuulolla. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.