Uudet tuulet

Kuten pitempään blogia lukeneet tietävät, opiskelen parhaillaan Kuortaneen Urheiluopistolla hierojaksi. Koulua on enää vajaa kuukausi jäljellä ja tästä johtuen yritystoiminnan aloittaminen on hyvin ajankohtaista jo tässä vaiheessa.

Ajattelin kirjoittaa pienen jutun siitä miten pieni kotisalin ja varaston virkaa toimittanut tila muuttui hierontatilaksi ja miten paljon siihen kului rahaa. Koska blogia lukevat monet hierojaopiskelijat, on tällainen artikkeli varmasti ihan mielekästä luettavaa nimenomaisesti heille. Toisaalta tätä voi soveltaa myös vastavanlaiseen pienyrittäjän tarpeeseen…

Hierontatilat 12-neliöön

Lähtökohta
Tuleva hierontatila.

Lähtökohta oli kuvan mukainen. Tilan aiempi käyttötarkoitus oli jaettu treeni-/varastotila. Jouduin siis uhraamaan kotisalini uuden hierontatilan tieltä. Sille olen keksinyt jo hyvän korvaajan, josta kirjoittelen mahdollisesti myöhemmin.

Tilan tyhjäys oli oma hommansa koska tavaraa oli kertynyt ihan kiitettävä määrä. Kaikki tavara mahtui kuitenkin nätisti autotallin puolelle pienellä järjestelyllä. Turhat tavarat saivat lähteä. Tässä näemme taas kerran että tavaroiden järjestelyllä ja ”KonMarituksella” saa aikaan ihmeitä.

Koska en vielä hierontaopintojen alussa osannut sanoa tulenko varmasti tekemään hierontatöitä opintojen jälkeen, päätin tehdä tilat mahdollisimman halvalla. Enpähän tipu korkealta jos homma ei sitten olekaan meikäläisen juttu. Myöhemmin pystyy sitten panostamaan rahallisesti lisää.

Käytännössä remontti koostui väliseinän tekemisestä, ikkunan lisäämisestä, kittaamisesta ja maalaamisesta sekä joidenkin ”huonekalujen” tekemisestä. Muita menoeriä olivat sisustukselliset tavarat ja hierontapöytä. Remonttihommia tein viime syksyn mittaan aina silloin tällöin iltaisin kun aikaa oli. Seinissä ja katossa on villaa sen verran ettei lisäeristämiselle tällähaavaa ollut tarvetta (onneksi). Tila on pieni joten ei se sähköllä lämmitettynä konkurssiin vie.

Pohdin, miten tilasta saisi mahdollisimman kompaktin noihin neliöihin. Jonkinlainen eteinen tilaan oli pakko saada ja koska tilassa ei ole ikkunoita (paitsi ulko-ovessa) täytyy tila sellaisellekin seinään puhkaista. Mittailin ja laskeskelin että tilaa näille spekseille pitäisi olla riittämiin, joten kävin tuumasta toimeen.

Luottorautakaupasta kävin hakemassa muutaman tikun väliseinätolppia, kolme kipsilevyä, hiomapaperia ja kittiä. Laskeskelin että pauttiarallaa kaikki muu ikkunaa lukuunottamatta pitäisi löytyä jo kotoa. Väliseinä ilmestyi paikalleen muutamassa tunnissa lukuunottamatta paskamaisia sähkötöitä. Välikatossa piti villojen seassa käydä pyörimässä muutamaan otteeseen että sai tarvittavat sähkö- ja tietoliikennekaapelit vedettyä väliseinään. Jätin varauksen myös lattialämmölle, joskaan sitä tuskin tulen koskaan käyttöön ottamaan.

Harmi ettei tullut räpsittyä kuvia remonttihommista kovin montaa.

Väliseinä hahmottuu

Levysaumat menin kittaillen muutamaan kertaan ja siinä se kovin homma maalauksen lisäksi olikin. Maaleja oli jäänyt iso läjä tallin rakentamisen ajalta ja ne olivat yllättäen vielä käyttökelpoisia joten siihenkään ei tarvinut tälläerää panostaa rahallisesti.

Kun seinät ja katto oli maalissa, lähdin nuukana miehenä etsimään halvinta mahdollista laminaattia joka miellyttää kuitenkin silmää. Sellainen löytyi 9€/m² joten lattiaan rahaa upposi noin 120€. Ovikarmin jouduin ostamaan hintaan 25€ mutta väliovi oli sekin jäänyt yksi ylimääräiseksi ja löysi nyt paikkansa hierontahuoneesta. Listat löytyivät niin-ikään omasta takaa. Sähkötavarat löytyivät myös omasta varastosta.

Lasi olisi ollut kiva asentaa ihan ensimmäisenä, mutta sellaista ei ollut silloin saatavilla. Bongasin torista tolppaväliin sopivan passelin kokoisen lämpölasin joka löytyi Ilmajoelta. Hintaa lasille tuli 120e. Ikkunan asennus jälkikäteen on aina vähän vittumaista, mutta se löysi paikkansa nätisti ilman isompia ongelmia.

Siinäpä oli oikeastaan remontilliset tarpeet. Aikaa ei töihin mennyt kovin poskettomasti koska tällainen pintaremontti on niin kivutonta.

Ohessa video jossa pintapuolisesti homma on klaari ilman lasia..

Sitten piti miettiä sisustuksellisia asioita. Mistä plintti ja pakolliset kalusteet hierontatilaan. Koska halvalla piti saada, ajattelin että seinän nurkalla nojaavat eurolavat saavat kelvata. Niistä syntyi eteisen penkki, naulakko, tietokonepöytä ja pyyhehylly. Roskis ja seinäkello ovat joululahjoja. Tuolit pelastin kaatopaikkakuormasta ja peli on ollut tallin seinällä vuosia. Pyyhkeet löytyi omasta kaapista. Viherkasvikin tuli synttärilahjaksi. Varsinaisesti sisustuelementteihin ei siis mennyt rahaa montaa euroa. 🙂

Plintti oli tottakai suurin yksittäinen menoerä – sähköisen pöydän kun halusin ehdottomasti. Torista sitä katselin ahkeraan ja sopiva sattuikin silmään hintaan 290€. Pöytä oli kittilässä ja pienenä onnenkantamoisena isäni oli juuri reissussa siellä suunnalla tyhjällä pakettiautolla joten pöydälle tuli hintaa kotiin kannettuna tuo 290€.

Plintteineen kaikkineen hierontahuoneelle kertyi hintaa alle 700€. Tähän en tietenkään laske hintaa työlle.

Summa summarum

Nuuka saa tehtyä halvalla. Toki eräs hienostoalueella asuva tuttavani jo kommentoi, että sen on näköinenkin 😀

Koen kuitenkin että jos tilan atmosfääri on liian luotaantyöntävä, kannattaa ehkä vilkuilla enemmän spa henkiseen hierontaan. Näkisin että tila on ihan miellyttävä ja eikä missään nimessä luotaantyöntävä, vaikka halpa paperiteline seinää koristaakin 😀

Koska olen toiminimen jo perustanut avasin myös kotisivuni. Päätin että aloitan jo nyt asiakkaiden hankinnan hiljakseen halvemmilla opiskelijahinnoilla. Olisi mukava kuulla mitä olet mieltä kotisivuijen toimivuudesta. Ne ovat nyt ensimmäinen versio ja tulevat päivittymään vielä isosti. Nyt linjoilla on sellainen versio jolla päästään alkuun. Sivut löytyvät osoitteesta https://vesapeltonen.com.

Mitä sinä olet mieltä? Onko lopputulos onnistunut ja oliko budjetti mielestäsi minkälainen? Mitenkäs kotisivut palvelevat?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.