Perustekemistä, treenitaukoja ja tavoitteita

En ole hetkeen päivitellyt kuulumisia treenihommista. Tämä johtuu pääasiassa siitä että lonkkaleikkauksen jälkeinen treeni on ollut aika tasaista puurtamista eikä mitään ihmeitä ole tapahtunut. Toisaalta, harjoitteluhan on aika pitkälle sitä, ettei mitään ihmeitä tapahdu. Täytyy vain luottaa pitkäjänteiseen työhön. Pitkässä juoksussa ne ”ihmeet” tapahtuu.

Kuntoutus on kuitenkin edennyt hyvin ja tasaisen varmasti. Maastavedot ja kyykyt on löytäneet tiensä treeniohjelmaan ja jalan voimat ovat palautuneet. Hieman ikävästi tosin harjoitteluun tuli kolmen viikon tahaton lovi. Ensimmäinen viikko oli ihan tarkoituksenmukainen kevennysviikko. Toisella viikolla olinkin rajussa vatsataudissa ja siitä selviäminen kesti seuraavankin viikon. Nyt on onneksi palattu taas normaaliin treenirytmiin.

Treeni on ollut nyt monta kuukautta enenmänkin ylläpidossa ja olen tehnyt sen mitä olen voinut. Nyt hiljakseen on pystynyt tuoda treeniä entiselle tasolle. Juoksemaan en vielä ole halunnut lähteä, joskin yhden sählyottelun pelasin muutama viikko sitten varovasti. Lonkka kesti sen hyvin eikä takapakkia tullut. Se oli iso juttu kuntoutuksen kannalta.

Olen panostanut perusjuttuihin ja tehnyt ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin pääasiassa volyymipainotteista treeniä. Ohjelmassa on ollut paljon perustekemistä: leuanvetoa, punnerrusta, dippejä, maastavetoa, kyykkyä sekä soutuja. Myös lantionnostot ovat olleet mukana kuvioissa pitkään ja se on ollut leikkauksen jälkeisen kuntoutuksen osalta todellinen game changer. Sarjapituudet ovat olleet kaikille liikkeille siellä 12-15 välissä ja lisäpainoja on laitettu sen mukaan että toisto tai pari on jäänyt vielä pankkiin. Täytyy sanoa että tämä on ollut erittäin tervetullut muutos treeniin. Nyt kun hiljakseen on pystynyt treenaamaan kovemmin, on tästä volyymipainotteisesta tekemisestä ollut selvä hyöty myös kovemman intensiteetin tekemiseen.

Lantionnostot ovat tehneet lonkalle gutaa.

Tällä viikolla alkoikin uusi treenisykli joka painottuu nimenomaisesti kovaan intensiteettiin. Alan hiljakseen totuttamaan lonkkaa myös raskaampiin painoihin. Ensimmäiset varovaiset maastavedot sadalla kilolla on vedetty ja lonkkanivel tuntuu kestävän erinomaisesti. Eikä selkäkään ole vaivannut. Nyt täytyykin laittaa kädet ja jalat ristiin että pysyisi kaikin puolin terveenä eikä paikat hajoaisi. Jos loppuvuoden saa treenata hyvin, uskon että joulun tienoilla painetaan monta uutta ennätystä. Leuanvedossa tuli testattua maksimi toistomäärä tuossa taannoin ja se oli 19 puhdasta toistoa. Se oli hyvin siihen nähden, etten tosiaan ole pitkiä sarjoja juurikaan harrastanut.

Ranteet ovat vihoitelleet pitkään jonka vuoksi käsilläseisontaharjoitukset ovat olleet jäissä pitkään. Välillä ranne on parempi mutta pääasiassa se vaivaa niin pahasti, ettei kässäritreeneistä ole oikein tullut lasta ei paskaa… Onneksi rannekivut eivät häiritse hierontatyötä.

Nyt olisi oiva hetki asettaa uusia pitkän ja lyhyen aikavälin tavoitteita. Koska tämän vuoden treenit ovat olleet leikkauksen vuoksi kovin rikkonaiset, aiemmin asettamani tavoitteet ovat hieman jääneet unholaan. Jostain syystä minulle tavoitteiden asettaminen on erinomaisen tärkeää tekemisen mielekkyyden kannalta. Kun tietää että ollaan menossa tiettyä välietappia kohti saa se motivaation tappiin.

Summa summaarum

Harjoittelu ei ole ollut ruusuilla tanssimista ja tietyissä liikkeissä on menty paljon taaksepäin. Esimerkiksi palomiespunnerrukset, käsilläseisonta ja takavaaka ovat ottaneet takapakkia huomattavasti verraten aikaan ennen leikkausta.

Luotto tekemiseen on kuitenkin edelleen ja nyt pääsen hiljakseen palaamaan normaaliin rytmiin, pystyy harjoittelun suunnitella paremmin. Perhe-elämä asettaa tällähetkellä todella paljon haasteita lasten harrastusten, oman hierontatyön ja vaimon vuorotyön vuoksi. Noh, aamuvarhaisella tehty treeni ei ole kenenkään ajasta pois! Päinvastoin.

Kuvaaminen on jäänyt vähälle koska asioita on täytynyt nyt kiireiden vuoksi priorisoida.

1 kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.