Kukkuluuruu

Edellisestä onkin taas jo hieman aikaa, mutta viimein podcast saa jatkoa uuden mielenkiintoisen jakson voimin. Aiheena on tällä kertaa stressinhallinta ja palautuminen – aiheet jotka koskettavat meistä ihan jokaista. Aiheesta on kanssani keskustelemassa aiheen asiantuntija, rentoutumis- ja palautumisvalmentaja Hanna-Kaisa Mäkynen.

Jaksossa käsitellään stressinhallintaa ja palautumista lähinnä arjen kiireiden näkökulmasta. Mitkä ovat niitä ensimmäisiä asioita joista voi huomata kuorman kasvaneen liian suureksi? Onko stressi hyvä asia? Mitä kehossa tapahtuu kun stressitasot nousevat ja missä kohtaa siitä muodostuu ongelma? Mitä keinoja stressinhallintaan on? Stressaako rentoutumisvalmentaja ollenkaan? Mitä se palautuminen oikeastaan on? Riittääkö pelkkä uni palautumiseen? Minkälaisia käytännön vinkkejä Hanna-Kaisalla on rentoutumiseen? Nämä, ja paljo muuta selviää katsomalla jakso suoraan alta, YouTubesta tai kuuntelemalla Spotifystä, soundcloudista tai RSS-feedin avulla omasta podcast apistasi.

Aihe on itselleni hyvin lähellä sydäntä siitä syystä, elämässä tapahtuu tällähetkellä paljon asioista. On useampi työ, on lapsiperhearki ja treenatakin haluaisin. Stressiltä ei mitenkään pysty välttymään. Keskustelu herätti itseni katsomaan palautumista hieman eri kulmasta. Palautuminen on paljon muutakin kuin vain ”olla tekemättä mitään urheilullista”. Tietyillä valinnoilla voi vaikuttaa siihen paljonko sinne vaa’an molemmille puolille painoa laittaa…

Perinteinen musiikkitrivia paljastaa Hanna-Kaisan olevan hyvin musikaalinen. Käy ilmi että hänestä on tehty jopa kuuluisa kappale. Kuuntele koko jakso niin selviää mikä 🙂

Tekninen aspekti

Edelleen olen tällä mielenkiintoisella ja haastavalla ”podcast matkalla” täysin vihreä, mutta jokaisesta jaksosta on opittu jotain. Jotta voisin kehittyä, tahdon jälleen ruotia toteutuksen teknistä puolta.

Kysymysten asettelussa minulla on edelleen suurin haaste. Olen hieman jaarittelevaa sorttia, mitä tulee kysymysten esittämiseen. Jostain syystä en osaa kysyä asiaa yksinkertaisesti, vaan yritän tarkentaa kysymystä niin, että haastateltava ymmärtäisi sen varmasti. Tällä teen kysymyksistä monesti vain vaikeaselkoisempia 😀 Tämä onkin suurin kehityskohteeni tulevia haastatteluja ajatellen.

Studio vaihtoi paikkaansa yläkertaan käytännön syistä. Keittiö-olohuone-akseli oli ihan toimiva, joskin valaistus aiheutti haasteita kahden eri värilämpötilan vuoksi. Olen kuitenkin tyytyväinen kokonaisuuteen.

Eräs asia, mikä vaikutti lopputuotteeseen – osin positiivisesti ja osin myös hieman negatiivisesti – oli yllättävä sähkökatkos. Olen perinteisesti pitänyt kameroita verkkovirran perässä siitä syystä, ettei akut pääse loppumaan. Nyt, noin 55 minuutin kohdalla haastattelua sähköt katkesivat muutamaksi minuutiksi, ja kaikki kuvattu materiaali lähti bittien taivaasen. Onneksi Hanna-Kaisalla ei ollut kiire aikataulu ja päätettiin kuvata haastattelu uudelleen 🙂 Tästä johtuen pari kysymystä joita ensimmäisellä kerralla käytiin läpi jäi toiselta kerralta pois. Kokonaisuutena tämäkin kuitenkin meni hyvin!

Kuvauksellisesti olen siis lopputuotteeseen tyytyväinen ja aletaan olla taas lähempänä sitä mitä sen tahdon olevan. Haastattelijana täytyy tulevia kysymyksiä miettiä etukäteen tarkemmin 🙂

Summa summarum

Oli todella mielenkiintoinen keskustella stressinhallinnasta ja palautumisesta eikä pieni sähkökatkoskaan haitannut. Saatiin höpistä oikein kaksin verroin 🙂 Hanna-Kaisa on aivan mahtava ja aito tyyppi. Ehdottoman oikeassa ammatissa. Kannustan kaikkia Seinäjoen seudulla asustavia, aiheesta kiinnostuneita, käymään Hanna-Kaisan avoimilla palautumistunneilla. Ette tule pettymään! Lisää infoa aiheesta löyty Hanna-Kaisan kotisivuilta https://hyvanolonhelminauha.fi

Kaiken kaikkiaan olen siis kokonaisuuteen tyytyväinen, vaikkakin allekirjoittaneella on vielä työstettävää haastattelijana. Jakso kerrallaan 🙂

Herättikö podcastin aihe ajatuksia?

Tsemppiä palautumiseen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.