Huom! Artikkelissa testattava liivi on saatu tämän artikkelin kirjoittamista vastaan. Sana on vapaa ja kerron tuotteesta rehellisen mielipiteeni.

Lisäpainofani

Olen lisäpainoliivien suuri fani. Niiden käytännöllisyys kehonpainoharjoittelun progressiivisuuden kannalta on vertaansa vailla. Omistan kymppikiloisen liivin joka on ollut minulla ahkerassa käytössä jo kohta parin vuoden ajan. Kymmenen kiloa riittää todella pitkälle, mutta hetkittäin painoa tarvisi enemmän. Äärimmäisen luovana yksilönä olen virittänyt tähän kymppikiloiseen liiviin jos jonkinlaista lisäpainoa. Siinä kohtaa se käytännöllisyys vain hieman kärsii. Painavemmissa liiveissä istuvuus tällaiselle sintille on taas hyvin usein todella huono, minkä vuoksi olen mennyt kevyellä liivillä tähän saakka.

Pari kuukautta takaperin sain kuitenkin mahdollisuuden ottaa testiin Thunder Fitness-verkkokaupan 30kg painoliivin, jonka väitetään istuvan myös lyhyemmille ja laihemmille yksilöille. Tarkastelin firman verkkosivut huolellisesti ja pidin näkemästäni. Kuten aina, varmistin että sana on vapaa ja löin kättä päälle. Sain siis painoliivin testiin ja halutessani saan sen pitää itselläni.

Laatu ja ominaisuudet

Tuotteet postitetaan käsittääkseni Ruotsista, joten yllätyin positiivisesti toimituksen nopeudesta. Tilauksen tein maanantaina ja jo torstaina saapumisilmoitus kilahti kännykkään. Siispä Carinan nokka kohti postia ja painoliiviä hakemaan. Postineidin kevyen kiroilun saattelemana totesin, että nyt oli ensimmäinen kerta kun sain hakea paketin itse suoraan postin takahuoneesta.

Tukevaa tekoa

Ensisilmäyksellä tiesin heti kertoa, että liivi on laadukas. Saumat eivät irvistä, materiaali tuntuu hyvältä ja erittäin tukevalta. Tarranauhat joilla liivi kiiristetään ovat leveät ja jämäkät mikä on näin painavassa liivissä erityisen tärkeää. Pikainen pukeutuminen liiviin antaa mukavan tuntuman ja paino jakautuu tasaisesti. Tässä vaiheessa tuntuu, että liivi todella on sopiva jopa tällaiselle 171cm/65kg pätkälle. Sivuhuomautuksen sanottakoon että kun liivin paino on lähes 50% omasta painosta, on sen päälle pukeminen huomattavan haastavaa 😀

Liivissä on kolmekymmentä taskua joissa jokaisessa on vajaan kilon painoiset ”hiekkapussit”. Painon keventäminen käy melko helposti ja pussukat lähtevät taskuista helposti. Takaisin laittaminen ei ole ihan niin suoraviivaista, mutta pienellä treenillä sekin alkaa sujumaan. Kun liivi on päällä, painoja pystyy nappaamaan etupuolelta pois viisi kappaletta. Tämä on ihan hyvä ominaisuus jos on tarve sarjojen välillä lisätä tai poistaa painoa pieniä määriä.

Käytännössä

Liivi on ollut käytössä nyt parin kuukauden ajan ja olen tutustunut siihen hyvin. Liivi istuu pienellekin miehelle oikein mukavasti ja sen saa kiristettyä kroppaan napakasti kahden tarranauhan avulla. Hyppiessäkin liivi pysyy hyvin päällä eikä pompi luonnottomasti ympäriinsä.

Itse hyödynnän liiviä pääasiassa punnerrusten ja dipin kanssa missä se pääsee oikeuksiinsa parhaiten. Olkanivel pääsee näissä liikkumaan vapaasti, eikä häiritse suoritusta yhtään. Leuanvetokin onnistuu, mutta tykkään vedoissa enemmän lisäpainovyöstä jolloin suoritustekniikka ei häiriinny saati muutu. Pieni mies kun olen, täytyy tangosta roikkuminen suorittaa kohtalaisen leveällä otteella ettei liivi paina ikävästi kaulaan. Sama ongelma minulla on vanhan kymppikiloisen liivinikin kanssa, joten se ei ole pelkästään tämän liivin ominaisuus. Pitäisi hankkia hieman leveämmät hartiat 🙂 Leveällä otteella ongelma poistuu lähes täysin. Roikkuminen reippaan lisäpainon kanssa onkin varsin mielenkiintoinen kokemus.

Istuu kuin hansikas

Kolmekymmentä kiloa on varsin riittävä paino ja helpohkon säädön vuoksi se on myös varsin skaalautuva erilaisiin liikkeisiin. Pohdin alkunperin ottaisinko mieluumin 20-kiloisen liivin. Onneksi päädyin painavampaan versioon, koska siitä on helppo tehdä kevyempi.

Kaiken kaikkiaan liivi on todella laadukas. Hintaakin sillä on, mutta laatu tuppaa maksamaan eikä mielestäni tällaisen asian kanssa kannata kitsastella. Voin suositella tätä liiviä enemmän kuin lämpimästi. Jos olet isompikokoinen taatelin tallaaja, Thunder Fitnessin valikoimaan kuuluu myös isompi malli ja 10kg ja 20kg liivit.

Treenaatko sinä lisäpainoliivien avulla?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.