Autoille kyytiä

Tässä vuosien varrella on treenipaikkani vaihtanut paikkaansa varastosta tupaan ja sieltä autotallin puolikkaaseen. Olikin vain ajan kysymys, koska autot lentävät lopullisesti ulos niille tarkoitetusta suojastaan ja autotalli saa toimittaa kotisalin virkaa – ehkä jopa jotain enemmän. Visiot treenitilan rakentamisesta on pyörineet mielessä jo pitkään ja hiljakseen olenkin tallia tyhjäillyt sitä silmällä pitäen, että muutos on helppo toteuttaa kun sen aika koittaa.

Se aika koitti nyt.

Vaikka keskeneräistä ei saisi esitellä, en malta olla jakamatta kanssasi miltä tilat jo tässä vaiheessa näyttävät ja minkälaisia visioita tilan suhteen on lähitulevaisuudessa. Kenties sinäkin saat inspiraation vaihtaa autosi hyvinvoinnin omaan henkilökohtaiseen hyvinvointiisi. Mielestäni se on kelpo vaihtokauppa.

Lähtökohda ei varsinaisesti hivellyt aisteja, ja tässä kuvassa puolet tavaroista on jo hävitetty.

Neliöt kasvaa

Kun tilaa aiemmassa kotisalissa oli kuusi neliötä, on nykyisessä kivasti enemmän. Jumppatilaa on 36m^2 ja toisessa päässä tallia on noin 12m^2 hierontatilat ja eteinen. Laattiatilaa jää suhteellisen paljon koska kehonpainoharjoitteluun erikoistuneena en mitään suurempia kuntosalilaitteita kaipaa. Ainoa tilansyöjä on hankkimani juoksumatto, joka onkin ollut kovassa käytössä. Sen lisäksi ainoat lattiatilaa vievät vempaimet ovat käytännössä kyykkytelineet, levypainot ja boksit. Kaiken muun saa sullottua suhteellisen pieneen tilaan ja lattiatilaa jää ruhtinaallisesti.

Mihin tilaa sitten tarvii?

Olen toki edelleen sitä mieltä, että vaatimattomampikin kotisali riittää ja vaikkapa yhdestä makuuhuoneesta saa todella tehokkaan treenitilan. Omalla kohdallani tilan tarve on kasvanut paristakin syystä. Ensisijaisesti siksi, että harjoittelu on minulle niin keskeinen osa elämää, että laitan siihen rahaa mielelläni. Nautin yli kaiken, että voin treenata kotioloissa aina silloin kun itselleni sopii. Se on ajankäytöllisesti tässä elämäntilanteessa (ruuhkavuodet) heittämällä paras vaihtoehto. Siitä nautin vielä enemmän, että lapset treenaavat lähes päivittäin kanssani. Pidän tästä siitäkin huolimatta, että oma treeni tuppaa venymään kun joku lapsista sanoo noin kolmen minuutin välein: ”kato iskä kun mä teen tälläsen jutun”. Toinen oleellinen syy on siinä, että valmennustyölle alkaa olla kysyntää enemmän ja enemmän myös lähivalmennuksena. Myös videomateriaalit treeniohjelmia varten on huomattavan paljon kivempi kuvata kunnon tiloissa. Suunnitelmissa on myös valmennella pienryhmiä kehonpainoharjoittelun ja liikkuvuusharjoittelun saralla.

Kotisali
Aiempi tila oli huomattavan kompakti

Interiööri ja kalusteet

Vuosien saatossa romua on talliin kertynyt vaikka ja kuinka. Oheisessa kuvassa puolet tavarasta on jo sijoitettu muualle ennen kyseisen kuvan ottamista. Suurin työ olikin kaiken romun uudelleensijoittelussa ympäri tonttia. Tuli huomattua taas, miten paljon sitä hilloaa kaikkea ihan turhaa tavaraa ihan vain siksi, että ”jos tätä vielä joskus tarvisi”. Kun tila saatiin raivattua tyhjäksi, oli vuorossa perusteellinen paikkojen kuuraus. Seinät pyyhittiin huolellisesti rätillä ja pesuaineella, joskin ikipaskaa niihin oli kertynyt jo aimo annos. Laattian hoonasin painepesurilla ja harjalla odottamaan jonkinlaista päällystettä.

Mitään suuria sisustukselisia ratkaisuja en lähtenyt tilan kanssa tekemään. Lattian päällystäminen oli ehkä se suurin tilaan tehtävä muokkaus. Vanhat Bilteman solumuovimatot saivat väistyä uusien 2,5cm paksujen tatamipalojen tieltä. Tatamin tilasin CompactFitiltä. Mustaa ei ollut saatavilla joten vaihtoehdot jäivät punaiseen ja siniseen. Valitsin näistä pienemmän pahan ja laitoin sinisen puolen näkösälle. Lattia on mahtavan jämäkkä, mutta silti pehmeä ja täytyy kyllä sanoa, että tähän hintaan aivan järjettömän hyvä.

Seinä suorastaan huusi jotain pientä yksityiskohtaa, enkä voinut vastustaa kiusausta piirrellä siihen Rapakunnon logoa, joka tosin on edelleen hieman vaiheessa. Yhden hyllyn jätin musiikkivehkeitä ja pientä tilpehööriä varten. Kaikki treenivälineet edellisestä kotisalista muuttivat luonnollisesti uusiin tiloihin, lukuunottamatta dippitelinettä, jonka jätin nyt ainakin toistaiseksi asentamatta. Renkaat toimittavat sen virkaa riittävästi.

Uutena tulokkaana salin kulmassa kököttää tunturin juoksumatto, joka on ollut hyvin kovalla käytöllä heti alusta alkaen. Myös lapset ovat juosseet siinä yllättävän paljon. Askartelin myös toisen boksin ylimääräisestä mäntyvanerista.

Summa summarum

Olen aina liputtanut kotona treenaamisen puolesta. Treenin aloituskynnys madaltuu valtavasti kun treenaamaan ei tarvitse varsinaisesti lähteä – treenivaatteet niskaan ja olet jo salilla. Treeni onnistuu kohtalaisen pienessä ja vaatimattomassakin tilassa kun vain käyttää hieman mielikuvitusta mutta toki suurempi tila tuo omat etunsa. Vuoden salijäsenyyden hinnalla ostaa jo kivan määrän varusteitakin omaan kotisaliin. Ja muista, ettei se tila tarvi tosiaan mikään autotallin kokoinen olla.

Vielä keskeneräinen, mutta mahtava jo tässä vaiheessa!

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.