Missä kulmanojat ja leuanveto?

Tällä viikolla ei valitettavasti aika ihan riittänyt tehdä ”pääartikkelia” loppuun asti. Se tulee ulos alkuviikosta. Sen sijaan koska tällä viikolla aikaani vei toinen projekti jonka aihe on todella lähellä sydäntäni, haluan jakaa blogini kautta myös sen. Jatkossa blogini tulee varmasti käsittelemään video- ja valokuvaus juttuja jonkinverran koska ne ovat kehonpainoharjoittelun lisäksi asioita joita hengitän. Tälläkertaa siis lapavetojen sijaan pari sanaa luovuudesta, valokuvauksesta ja omien töiden julkisesta jakamisesta.

Jos luet tätä blogia pelkästään treenijuttujen takia, voit sivuuttaa tämän artikkelin. Jos taasen olet kiinnostunut valo-/videokuvauksesta tai ylipäätään luovuudesta millä tahansa elämän osa-alueella, katso alla oleva video ja jatka sen jälkeen artikkelin lukemista.

Kuten videosta ilmenee, sain ilmaisen master-class kurssin pitkän kokemuksen omaavalta, edellisen Rapakunto podcastin vieraalta Tuukka Kivirannalta. Pääsin Tuukan mukaan kuvauskeikalle ja sain luvan sen pohjalta kuvailla pienen minidokkarin. Suuri Kiitos kuuluu myös videolla esiintyvälle kuvankauniille mallille, jonka häikäisevää uraa ja instagram feediä pääset ihastelelemaan tästä.

Projekti oli pieni mutta sitäkin mukavampi tehdä. Oli aivan timanttisen hienoa päästä näkemään miten mestari homman hoitaa ja saada samalla kallisarvoista oppia itselle. Videosta tuli hyvin pitkälle sellainen kuin ajattelin, vaikka toki parantamisen varaa on vielä paljon. En ole ammatilainen enkä sellaista esitä, mutta sen huomioon ottaen jälki on mielestäni ihan kelvollista. Toiveena olisi saada tehdä jokaisesta podcastissa haastateltavasta vastaavanlainen henkilökuva 🙂

Summa summaarum

Jokaisen elämässä on asioita jotka saa meidät syttymään. Varmasti sinullakin on oma intohimosi. Jokin asia mitä haluaisit tehdä enemmän kuin mitään muuta. Kaksimielisimmät voivat laittaa nyt jääpalan housuihinsa.

Minulla nämä asiat koostuvat perheestäni ja harrastuksista. Elämän tärkein asia on ehdottomasti perheeni. Rakas vaimo ja neljä pääsääntöisesti ihanaa lasta. Ilman heitä ei olisi minulla mitään. Tämä on tottakai selviö. Näiden elämän peruspilareiden lisäksi tärkeitä asioita ovat harrastukset. Näistä ilmiselvänä on elämäntavaksi muodostunut kehonpainoharjoittelu. Treenijuttujen lisäksi olen jo vuosia harrastanut valokuvausta. Videokuvaus on tullut mukaan myöhemmin mutta siitä on muodostunut itselleni vielä rakkaampi harrastus. Olen opiskellut aihetta paljon itsekseni ja opiskelu jatkuu tasaisen varmasti. On toki aikoja kun kamera jää pidemmäksi aikaa perhe-elämän varjoon, mutta aina se on paikkansa jälleen katsellut.

En koe olevani erityisen lahjakas valokuvaaja mutta olen oppinut sen, että jos asiassa haluaa paremmaksi on omia töitään jaettava julkisesti. Se on yksi tärkeimmistä poluista kohti kehittymistä. Alan hiljakseen pääsemään eroon siitä omien töiden jakamisen kammosta ja vaikka työn jälki ei aivan omaakaan silmää aina miellytäkään pyrin laittamaan omia projektejani näytille enemmän ja useammin.

Tuukka Kivirantaa lainaten: ”Älä vertaa itseäsi muihin.”. Tuohon pieneen lauseeseen kiteytyy paljon. Sen takaa kaikuu tuhansien lahjakkaiden tekijöiden turhautuminen ja luovuttaminen. Toisessa ääripäässä taas ei niin lahjakkaiden menestystarinat ja kovan työn hedelmät. Toiset ovat tuota ohjenuoraa noudattaneet, ehkä tietämättään. Toiset taas ovat siihen ansaan langenneet ja sieltä on hankala ponnistaa. Tämä pätee ihan kaikkeen tekemiseen. Instagram ja muu sosiaalinen media saa helposti aikaa riittämättömyyden tunteen.

Lukeudun itse siihen sakkiin joka on miettinyt aivan valtavasti sitä, että mitähän muut – työkaverit, ystävät ja tutut – minusta ajattelevat. Jos sinulla on vastaavanlaisia fiiliksiä ja haluaisit kuitenkin tehdä sisältöä annan yhden neuvon – tee sisältöä. Sillä siitä pääsee 🙂

Blogin kirjoittaminen oli yksi pelottavimmista asioista joita olen koskaan tehnyt. Nyt olen aikuistunut sen verran että en oikeastaan piittaa paskan vertaa siitä mitä muut ajattelevat. Ne kritisoijat harvemmin ovat itse saaneet mitään suurta aikaan. Haluan uskoa että asia on kuten ”spede” nimimerkillä blogiani kommentoinut kaveri asian ilmaisi – ”Kateus pitää ansaita” 😀

Jos jaksoit lukea tänne asti, ole kiltti ja kommentoi someeni tai suoraan blogiini mitä olit videosta mieltä? 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.