*Kaupallinen yhteistyö: Puhti.fi

Prologi

Koska minäkin voin itseäni jo jonkin sortin vaikuttajaksi tituleerata, pyrin erittäin tarkkaan valitsemaan mitä haluan lukijoilleni mainostaa. Minulle on hyvin tärkeää se etten myy sieluani saatanalle ilmaisten lounaiden muodossa. Jos koen että tuote tai palvelu on sellainen jota itse käyttäisin ja olisin siitä valmis maksamaan ilman yhteistyökuvioitakin, mainostan sitä mielihyvin. Toisekseen on tärkeää että saan kirjoittaa aiheesta ihan vapaasti omin sanoin.

Puhti edustaa erinomaisesti kaikkea tätä. Tästä johtuen jaan mielelläni oman kokemukseni heidän palveluistaan.

Puhdin terveystarkastus?

Mielestäni on tärkeää tietää että kehossa on kaikki kunnossa eikä piileviä vaivoja ole. Erityisesti me suomalaiset olemme helposti sellaisia, että lääkäriin mennään vasta sitten kun on ihan pakko. Mielestäni ei tarvitse olla päättömän kipeä tai väsynyt, että kannattaa tutkituttaa itsensä. Verikokeista kun voi löytyä yllättäviäkin asioita vaikkei isoja oireita olisikaan. Jos isoja oireita ei ole on lääkärin lähetettäkin tietty hankala saada. Tässä kohtaa Puhti on pelastava taho.

Puhti siis tarjoaa laajan skaalan erilaisia testipaketteja joiden perusteella saat tietoa kehosi hyvinvoinnista. Käytännössä testit ovat labrassa tehtävät verikokeet. Mitä tästä verikokeesta tutkitaan, riippuu siitä minkälaisen tutkimuspaketin tilaat. Itse sain tätä kirjoitusta vastaan Liikkujan terveystarkastuksen miehille. Tähän pakettiin kuuluu seuraavat testit:

 • täydellinen verenkuva (yhteensä 18 eri mittaria)
 • kolesteroli (kokonaiskolesteroli, triglyseridit, LDL-kolesteroli ja HDL-kolesteroli)
 • glukoosi (Gluk, verensokeri)
 • D-vitamiini
 • ferritiini (rautavarastot)
 • herkkä CRP (tulehdus)
 • ALAT (maksa)
 • kreatiniini ja Pt-GFRe (munuaiset)
 • TSH (kilpirauhanen)
 • testosteroni (kokonais, vapaa laskettu, SHBG)
 • magnesium
 • kalium
 • natrium
 • B12-vitamiini (tarkempi B12-TC2, eli aktiivinen B12)

Melko kattava setti (yhteensä 38 tulosta). Kaikki tämä siis samassa paketissa, ilman lääkärin lähetettä hintaan 149€.

Muita paketteja ovat esimerkiksi 50+ naisen/miehen terveystarkastus, raskautta suunnittelevan terveystarkastus ja Puhti-terveystarkastus. Täydellisen listan näet täältä.

Puhdin nettisivut ovat selkeät ja tilaus kävikin kivuttomasti. Kun homma oli maksettu, lasahti sähköpostiin ohjeet miten edetään. Puhdilla on sopimus Mehiläisen kanssa, jossa labrakokeet otetaan. Verkosto on siis hyvin kattava ja ainakin Seinäjoella labroihin pääsi ilman ajanvarausta. Siellä homma toimi kuin rasvattu. Täytyy antaa kyllä erityismaininta todella sujuvasta ja ystävällisestä asiakaspalvelusta Mehiläisessä.

Tulokset

Ensimmäiset tulokset kilahtivat Puhdin raportille näkyville jo samana päivänä (palveluun pääsee kirjautumaan pankkitunnuksilla). Suurin osa tuloksista oli nähtävissä kolmen vuorokauden sisällä. Testosteronitasojen tulokset kestivät hieman pitempään – noin kaksi viikkoa näytteenotosta. Puhdilta löytyy todella kattava tietopaketti siitä mitä kaikki arvot tarkoittavat – niitä pääset selailemaan täältä.

Mainittakoon tähän väliin, että niin Puhti kuin minäkin olemme sitä mieltä, että tulosten perusteella ei kannata itse tehdä mitään johtopäätöksiä ja diagnoosia vaan jättää se ammattilaiselle. Niin tein minäkin ja kävin keskustelemassa tuloksista lääkärin kanssa. Puhdin tulosraportilta pääset tilaamaan erikseen lääkärin konsultaation (Mehiläinen) joka on suhteellisen edullinen.

Käyn tässä läpi muutamat kiinnostavimmat koetulokset omalta osaltani:

Minulla on oikeastaa koko aikuisikäni ollut hieman koholla oleva kolesteroli. Nyt ensimmäistä kertaa on LDL- ja kokonaiskolesterolini viitearvoissa. Annan tästä suurimman kunnian pätkäpaastoilulle, joskin viimeisen puoli vuotta olen syönyt huomattavasti enemmän kasviksia ja vähentänyt lihan syöntiä joten myös se saattaa osaltaan näkyä tuloksissa. Tämä oli siis erittäin mielekäs tulos!

Testotasoja ei minulta ole aiemmin mitattu ja tämä olikin mielenkiintoista tietää. Miehiset huippuvuodet on jo ohitettu mutta onneksi hormonitoiminta on vielä elossa 🙂 Yhtään en osaa sanoa, ovatko nämä tulokset hyvät vai huonot 37-vuotiaalle mutta ainakin ollaan viitearvojen sisällä. (Käytiin työterveyslääkärin kanssa kaikki arvot läpi, mutta tulokset testotasoista ei olleet vielä silloin saapuneet)

D-vitamiini oli aikalailla alakanttiin siitäkin huolimatta että syön 50ug D-vitamiinilisää epäsäännöllisen säännöllisesti. Koetan jatkossa ottaa lisän hieman säännöllisemmin ja katsoa miten se vaikuttaa. Magnesiumtaso oli hieman yläkanttiin mutta lääkärin mukaan noin pieni ylitys ei ole hälyyttävää.

Kuten yllä lukee, eosinofiilit ovat valkosoluja jotka osallistuvat pääasiassa allergisiin reaktioihin. Nämä arvot kertovat siitä meikäläisen keho taistelee parhaillaan todennäköisesti siitepölyallergiaa vastaan. Nuorempana minulla ei ole ollut mitään allergioita mutta näin vanhempana niitä on alkanut ilmaantumaan. En silti ole koskaan oikeastaan syönyt allergialääkkeitä muutoin kuin siinä tapauksessa että tiedän olevani koirataloudessa pitkään. Lääkäri kirjoittikin reseptillä Kestineä jolla koitetaan saada allergiaoireita kuriin. Tämä saattaa olla kohdallani jopa melkoinen game changer… Jää nähtäväksi…

Hemoglobiiniarvo minulla on todella surkea. On hieman arvoitus mistä se johtuu. Ei ainakaan raudan puutteesta jos ferritiiniarvoa katsoo. Viimeisin aiempi mittaus näytti hemoglobiiniarvoksi 151g/l. Ferritiiniarvo, josta nykyään kauheasti puhutaan, oli minulla ihan kelvollinen.

Summa summarum

Tällainen palvelu on mielestäni erinomaisen hyvä ja tervetullut. Voin ihan oikeasti vilpittömästi suositella Puhtia. En saa mitään komissiota tästä sen kummemmin. Itse kostuin yhteistyöstä ilmaisen testipaketin verran mutta en muuta. Aion kuitenkin 100% varmuudella tehdä samaisen testin vielä vuoden sisään uudelleen ja maksan siitä ihan mielelläni. Minua kiinnostaa valtavasti miten elämäntavat, syömistottumukset ja muu vaikuttavat veriarvoihin.

Sain paljon hyvää tietoa kehoni tilasta ja tulosten pohjalta oli hyvä käydä lääkärin kanssa keskustelemassa aiheesta. Kuten mainitsin, Puhti tarjoaakin edullisen palvelun jossa voi konsultoida Mehiläisen lääkäriä tulosten läpikäyntiin. Tämä on ehdottoman tärkeää jos sinulle herää kysymyksiä tai epäilys piilevästä sairaudesta tulosten perusteella.

Ja onhan tämä nyt kaiken lisäksi ihan perseettömän halpa. Jokunen vuosi sitten kävin mittauttamassa toisaalla D-vitamiinitasoni ja maksoin pelkästään siitä 60€. Käsittääkseni tuo on ihan perushinta yksityisillä lääkäriasemilla.

Olisiko sinunkin aiheellista käydä mittauttamassa omat arvot vai onko se mielestäsi tyystin turhaa jos koet olevasi terve? Olisitko halunnut tietää jotain muuta omista tuloksistani?

3 kommenttia

 1. Itse tein puhdin terveystarkastuksen vuoden vaihteessa ja teen uudestaan kun vuosi on kulunut. Mielenkiintoista tietoa ja etenkin jännä nähdä miten on vuodessa muuttunut.

  Seuraavaksi sitten menet inbody-mittaukseen! 😊

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.