Koronakevät ja rajoitteet

Aloitan toteamalla ehkä jopa vähän kliseisesti, että onhan ollut erikoinen kevät. Kaikenlaista on aikojen saatossa tapahtunut, mutta rauhan aikana ei mikään ole saanut maailman menoa yhtä sekaisin kuin korona. Ajattelin jakaa lyhyesti pari ajatusta tästä keväästä ja siitä miten tämä siirtymä on vaikuttanut omiin treeneihin.

Kuten jo aiemmin maaliskuussa kirjoittelin, meni myös itsellä jonkin verran puurot ja vellit sekaisin kun tilanne iski päälle. Rajoitukset vaikuttivat arkeen monelta osin. Nyt kesäkuun alussa rajoituksia on purettu ja elämä palaa asteittain normaaliin. Ainakin näillä näkymin.

Itsessään ”kotikaranteeni” ei minua hirveämmin haitannut, koska olen sitä ihmistyyppiä joka viihtyy kotona paremmin kuin hyvin. Yleisesti ottaen taas ihmiset alkoivat olla jo kohtalaisen kyrpiintyneitä tilanteeseen ja se näkyykin tällähetkellä katukuvassa. Koronasta on ainakin täällä Seinäjoen suunnalla kuin muisto vain. Ainoastaan lounaspaikkojen muuttuneet käytänteet ja pleksit asiakaspalvelupisteiden edessä muistuttavat karanteenista ja käsipesun täyttämästä elämästä. Se on jopa vähän surullista että ihmiset unohtavat niin nopeasti. Olkoonkin että olen bakteerikammoinen ylihuolehtija, mutta on aivan suunnattoman ärsyttävää kun ihmiset kassajonossa tukkivat tappituntumalle.

Treenaaminen muuttuu

Koska täällä Etelä-Pohjanmaalla koronatilanne on varsin maltillinen, olen viimeisen kolmen viikon ajan uskaltautunut kulkemaan kuntosalilla. Periaatteessahan minun ei olisi ollut mikään pakko sinne vielä mennä, koska kotoa löytyy pelit ja vehkeet, eikä kehonpainoharjoittelu välttämättä edes tarvi välineistöä. Siirtyminen salille ollut kuitenkin jossain määrin terapeuttista ja motivaatio tekemiseen on huipussaan. Ennen koronaa ei niin ollut väliä missä sen treenin teki, kotona tai salilla. Tilanteen tasaantuminen on siis vaikuttanut omaan tekemiseen ja jaksamiseen todella paljon.

Kässäripunnerrus on ottanut kovasti tuulta alleen!

Miksi salilla käyminen sitten eroaa kotona tehtävästä treenistä? Tietysti se, että nyt voi ylipäätään valita teenkö treenin kotona vai salilla on jo itsessään motivoivaa. Luulen kuitenkin että omalla kohdallani se liittyy vahvasti rutiineihin. On jostain syystä helpompi nousta aamuisin kun treeni pitää ”lähtemällä lähteä” tekemään sen sijaan että teen sen kotona. Toki myös se että salilla on enemmän tilaa, tekee treenaamisesta hieman miellyttävämpää verraten omaan treenikömmeliin. En oikein tiedä varmasti mistä johtuu, mutta tuloksetkin ovat yhtäkkiä ponnahtaneet muutaman liikkeen osalta ihan valtavasti nyt kun on taas päässyt käymään salilla.

Toisaalta myös pihalla treenaaminen on nyt ajankohtaista ja muutamia treenejä olen jo kotipihan ”treenipaikalla” tehnytkin. Se on sitten toki aina sääriippuvaista mutta kun kesäloma töistä alkaa, tuskin tulee salilla käytyä jos hyviä säitä piisaa.

Myös L-asennossa kiipeäminen on ottanut lennokkaan harppauksen!

Syöminen muuttuu

Silti kaikista paras asia rajoitteiden purkamisessa on ollut lounaspaikkojen aukeaminen kesäkuussa. Toki meininki ei ole vielä entisellään, ja hyvä niin, mutta annoskoot ovat. Joka paikasta saa pyytämällä lisää ruokaa ja olenkin hiljakseen alkanut taas syömään kuin ei huomista olisi. Vielä muutama viikko sitten sain kymmenen euron lounaalla itseni kiukkuiseksi. Nyt samalla kympillä saa ruokaa niin että napa ruskaa. Voi että on Marja-Liisan pojalla hymy korvissa.

Käytänteet ovat vielä poikkeusoloista johtuen kaikissa lounaspaikoissa vähän hankalat mutta siihen löytyy varmasti ymmärrystä meiltä jokaiselta. Nyt testatuista lounaspaikoista kaikki saavat 6/5 tähteä (Holy Smoke, Pizzeria Piikki, Ilmajoen ABC).

Summa summaarum

On hienoa että normaali arki palailee taas hiljakseen. Uutta korona-aaltoa toki povataan syksylle, mutta toivotaan että kesä menisi mukavasti omalla painollaan ilman suuria rajoitteita. Olen yllättynyt näin jälkeenpäin miten iso vaikutus sillä on, että pääsee tekemään treeniä kuntosalille vaikka samat jutut pystyisi tekemään kotonakin.

Vielä kaksi viikkoa töitä ja sitten alkaa (ansaittu?) kesäloma. Ensimmäistä kertaa elämässäni saan aloittaa kesälomani juhannukselta. Se tuntuu erityisen mahtavalta ja tulee kyllä juuri oikeaan saumaan.

Oletko jo itse uskaltautunut salille? Onko paikkakuntasi salit edes auki? Vai onko tilanne muuttanut omaa treeniä niin ettei ole edes tarvetta enää lähteä salille?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.