Tasan sata

Tämä on blogin sadas artikkeli ja blogi täyttää kolmen viikon kuluttua kaksi vuotta. Paljon on tekstiä ja tapahtumia mahtunut näihin kahteen vuoteen. Taaksepäin katsoessa ei voi kuin ihmetellä mihin se aika rientää. Vuosi sitten kirjoitin artikkelin siitä miten blogin ensimmäinen vuosi on mennyt. Nyt lienee hyvä aika katsoa toisen vuoden tilastoja ja pohtia blogin tulevaisuutta. Minkälaisia tapahtumia kuluneeseen vuoteen on mahtunut? Muuttuuko blogin suunta jollain tavalla?

Statistiikkaa

Kävijämäärät ovat nousseet tasaisesti. Toivoin että tämä vuosi tuplaisi viime vuoden kävijämäärän ja sivulataukset. Tämä ododotus ylittyi kirkkaasti. Tarkemmin sanoen noin 140%. Sivulatauksia on kertynyt 74000 ja kävijöitä 34000. Kävijämäärät ovat nousseet suhteellisen lineaarisesti viime marraskuusta. Tällähetkellä blogissa vierailee noin 3800 lukijaa kuukaudessa ja sivulatauksia kertyy noin 7500.

Googlen hakukone tuo tällä hetkellä puhtaasti eniten lukijoita sivuille. Viimeisen vuoden aikana googlen kautta on tullut 28000 klikkausta (hakutuloksissa sivu on näkynyt 575 000 kertaa). Sivuille on johtaneet hakusanat ovat järjestyksessään: ”paljasjalkakengät kokemuksia”, ”kipukauppa kokemuksia”, ”kehonpainoharjoittelu”, ”painoliivi”, ”kotisali”, ”palomiespunnerrus” ja ”rapakunto”. Toki hakusanoja on paljon enemmän, mutta nämä ovat seitsemän suosituinta.

Ehdottomasti suosituimmat artikkelit ovat olleet kipukaupan paljasjalkakenkätesti sekä kirjoitus kehonpainoharjoittelun aloittamisesta. Myös kaikki pätkäpaastosta ja labrumin repeämästä kertovat artikkelit ovat olleet suosittuja.

Yhteistyökyseyitä on sadallut melko paljon, mutta olen tarttunut vain niihin jotka koen merkitykselliseksi. Rahan vuoksi tätä en tee joten muutaman satasen kertakorvaukset eivät ole saaneet ainakaan toistaiseksi sieluani myytyä. Tahdon ihan oikeasti mainostaa ainoastaan sellaisia tuotteita joita itsekin käytän, tai olen valmis käyttämään…

Vuoden mittaan on tullut tasaisesti kirjoitettua joka sunnuntaille uusi artikkeli. Kahta viikonloppua lukuunottamatta. Olen jopa hieman yllättynyt, miten olen saanut joka viikolle aiheen puristettua kasaan. Välillä aiheita joutuu hieman hakemaan, mutta pääosin niitä on ollut ”jemmassa” muutamaksi viikoksi eteenpäin. Minulla on myös muutama puolivalmis artikkeli, mallia ”ikuisuusprojekti”. Näitten osalta on tullut haukattua hieman iso pala, enkä ole halunnut julkaista keskeneräistä tekstiä.

Olen enemmän kuin tyytyväinen näihin statistiikkoihin siihen nähden, että kyseessä ei ole mikään trendikäs sisustusblogi. Tämän aiheen ymprillä kun ei ole minkäänlaista mediaseksikkyyttä.

Blogin tulevaisuus

Kun aloitin kirjoittamisen, kategorisoin blogin liikunnan alle. Vuodet ovat vierineet ja suunta on ihan selvästi mennyt kohti jonkinsortin terveys/perhe/lifestyle blogia. Toki oli heti ensialkuun tiedossa, etteivät kirjoitukset pelkästään treenin ympärillä pyöri. Minusta tämä on hyvä suunta, ja haluankin viedä blogia entistä enemmän kohti omaa filosofiaani liikunnan ja terveyden ympärillä. Ajatusmaailmani on nimittäin muuttunut merkittävästi siitä mitä pidän tärkeänä liikunnan ja hyvinvoinnin saralla. Koen että arvomaailmani alkaa löytämään niitä paloja joita olen etsinyt pitkään ja jotka ovat tulleet jäädäkseen.

Edellinen kuulostaa hetkittäin jopa hieman lahkomaiselta. En kuitenkaan ole perustamassa omaa uskontokuntaani. Aion kuitenkin jatkossakin kirjoitella aiheista jotka koen merkitykselliseksi ja jotka ovat sydäntäni lähellä. Treeniaiheiset artikkelit pysyvät tottakai mukana, mutta niiden osuus pysyy maltillisena. Seuraava vuosi tuo varmasti tullessaan ainakin meditaation yhtenä keskeisenä aihealueena.

Mainittakoon vielä se mihin en ole tyytyväinen. Nimittäin on suureen osaan blogissa olevista kuvista. Minulla ei vain yksinkertaisesti riitä aika niitä ottamaan ja tästä syystä seassa on paljon ”kännykkäräpsyjä”. Kuvat eivät myöskään hetikään aina liity millään tavalla artikkelin aiheeseen, mikä on perseestä. Joudun myös näistä syistä kierrättämään kuvia, enkä sitä haluaisi tehdä. Tässä kohtaa pitää ottaa itseä niskasta kiinni. Se ei nimittäin ole ihan kamalan iso effortti kun vaan aikatauluttaa asiat 🙂

Summa summarum

Blogin kirjoittaminen tuntuu edelleen mielekkäältä ja se on jollain tapaa jo muodostunut osaksi arkirutiineja. Kuluneena vuotena olen saanut lukijoilta palautetta blogin sisällöstä ja aiheista. Osa palautteista on ollut niin mahtavia, että jo pelkästään niiden vuoksi koen että tekemiselläni on jokin merkitys. Ja se että tekemisellä on merkitys, on kaikki kaikessa!

Valtavasti kiitoksia just sulle, että luet tätä! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.