Palauttelua lenkkipolulta

*Tämä artikkeli on kaupallinen yhteistyö Addnature -verkkokaupan kanssa. Testattu tuote on saatu.

Minua lähestyttiin Addnature verkkosivuston kautta mahdollisesta kiinnostuksesta kirjoittaa tuotearvostelu juoksuvaatteista. Vaikka blogini ei varsinaisesti ole profiloitunut kestävyysurheilun tai ulkoliikunnan saralla, kiinnostuin yhteistyömahdollisuudesta koska lenkkeily on iso osa harjoitteluani. Paljasjalkakengistä ja -juoksusta olenkin kirjoittanut blogissa jo aiemmin. Ennen yhteistyön solmimista varmistin vielä että sana on vapaa, eikä minun tarvitse kirjoittaa mielipiteitä jotka ei ole minun. Tämä oli heidänkin olettamus joten löimme kättä päälle. Vuosia vanha juoksutakki kaipasikin jo kovasti päivitystä.

Lapsuuden suunnistusharrastuksen myötä juostua tuli melkoisen paljon ja lenkkeily onkin kuulunut aina peruskuntoharjoitteluuni. Tänäpäivänä lenkkeilyn luonne on omalla kohdalla muuttanut hieman tarkoitustaan – kehonpainoharjoittelun aloittamisen jälkeen matalasykkeinen lenkkeily on ollut minulle erittäin hyvä tapa palautua treenistä. Se on myös oiva tapa nollata ajatuksia. Juoksen yleensä aamuisin ”välipäivinä” kun ei ole kehonpainotreenejä. Sen lisäksi että se herättelee kroppaa ja palauttaa treenistä, saa se myös mielen pirteäksi ja valmistaa kohtaamaan päivän haasteet.

Jos juoksua harrastaa vähänkään, parantavat kunnolliset juoksukamppeet oleellisesti lenkkeilyn mielekkyyttä. Itselle ehdottomasti tärkeimpiä ominaisuuksia juoksuvaatteiden osalta ovat tuulen- ja sateensuoja sekä hyvät lämpöominaisuudet. Oleellisen tärkeitä ovat myös ulkonäkö, käyttömukavuus ja ”logistiset ominaisuudet”. Tahdoin siis siistin ja mukavan juoksutakin joka sopii niin syksyyn kuin talveenkin ja jonka taskuun mahtuu puhelin ja avaimet. Nämä kun ei juoksuvaatteiden kanssa ole itsestäänselvyyksiä.

Polkujuoksuhommia.

Mieleinen takki löytyikin melko nopeasti, kiitos sivuston erittäin kätevän sorttaussysteemin. Tuotteita pysyi hakemaan todella tarkoilla kriteereillä. Omat hakukriteerit olivat jotakuinkin: ”juoksuvaatteet, juoksutakit, miehille, talvi, musta”. Siitä oli helppo alkaa valkkaamaan. Eikä aikaakaan kun mieleinen takki oli napsuteltu ostoskoriin ja pistetty tilaten. Paketti oli haettavissa postista neljän arkipäivän päästä tilauksesta.

Kamppeet testiin

Heti paketin avattuani ja kamppeita sovittaessani totesin että valinta oli osunut ainakin kokonsa ja ulkonäkönsä puolesta nappiin. Valintani satojen takkien joukosta oli ”Mizuno Hybrid BT Hupparijuoksutakki”. Se oli erittäin hyvän mallinen ja tyylikäs – tyköistuva mutta ei kiristä mistään venyvän softshell tyylisen materiaalin ansiosta. Vaikka olen vaatteiden puolesta yleensä melko mustavalkoinen, oli takin värikkäät yksityiskohdat mukava piristys muuten tummaan takkiin. Plussaa tulee pitkästä helmasta joka antaa mukavaa lisäsuojaa berberille kylmällä säällä juostessa. Vetoketjulliset isot taskut olivat kertakaikkisen mahtavat. Niihin mahtuu isompikin puhelin ja avainnippu heittämällä. Myös kaikki saumat ja neulokset ovat laadukkaat ja takista huokuu huolellinen viimeistely.

Takki pääsikin heti hyvään testiin tuuliseen sadekeliin (asteita +5c).

Alla oli ainoastaan ohut pitkähihainen aluspaita mutta takki piti kovahkon tuulen niiin hyvin, ettei kylmä päässyt tulemaan edes alkumatkalla. Toisaalta takki myös hengitti mukavasti aikä hiki pyörinyt alla mahdottomasti. Korkeat kaulukset pitävät tuulen mukavasti loitolla ja kaulan lämpöisenä. Ehdoton plussa on myös huppu. Se on kovalla sivutuulella, sateella tai kylmemmällä kelillä mukava heittää päähän lisälämpöä tuomaan. Vaikka takissa ei ole yleensä hupulle ominaisia veemäisiä nauhoja, pysyy se päässä hyvin stretch kankaansa ansiosta.

Takin ehdottomasti suurin valtti on veden hylkiminen. Mikäli oikein käsitin, on kankaassa jonkin sortin pinnoite. Vesi pysyy loitolla varsin mukavasti ja takin pinta oli kuin vastavahattu auto aamukasteessa – vesi helmeili nätisti pinnalla. Yhden juoksutestin tein kovassa vesisateessa, mutta takki pysyi kokolailla täysin kuivana. Vettä hylkivät ominaisuudet ovat siis erittäin hyvät. Kuten oheisesta videosta näkee, takki todellakin hylkii vettä.

Hämmentävän hyvä veden hylkiminen.

Taskut ovat riittävän isot ja sijoitettu fiksusti eteen molemmin puolin about navan korkeudelle. Olisin ehkä kaivannut vielä yhtä oikein isoa taskua alas selkäpuolelle, mutta pystyn elämään asian kanssa. Pienten taskujen kanssa en. Oma 6,67″ näytöllä varustettu puhelin mahtuu taskuun vaivattomasti ja avaimet toiseen. Joku voi kysyä että miksi puhelin pitää olla lenkillä mukana – Siksi että lapset tavoittavat tarvittaessa jos jokin hätä tulee…

Lämpöominaisuuksia en ole vielä päässyt paukkupakkasiin testaamaan, mutta -7 asteen tuulisessa pakkassäässä (tuntui kuin -15 🙂 ) pääsin lenkin tekemään. Sää oli sanalla sanoen paskamainen, mutta takki piti lämmön oikein mukavasti. Takissa on rinta- ja selkäpuolella kangasta mitä valmistaja kutsuu nimellä ”Partial Breath Thermo”. Sen pitäisi ilmeisesti sitoa lämpöä ja näinollen pitää tasaisempi lämpö lenkillä mutta kuitenkin auttaa hengittävyydessä. En nyt tiedä onko tällä kankaanpalasella oleellista merkitystä lämmön pitoon mutta näin valmistaja väittää. Oleellista kovemmilla pakkasilla on tottakai aluskerraston hyödyntäminen eikä mikään juoksutakki pelkästään sitä lämpöä sisällään pidä. Mielestäni kuitenkin on hieman hämmentävää että takki hengittää niinkin hyvin vaikka se tuntuu pitävän tuulen, sateen ja lämmönkin todella hyvin. Onko se vaan placeboa joka johtuu siitä että olen niin ihastunut tähän takkiin? 🙂

Isot taskut on huippujuttu.

Jos jotain moitittavaa pitää löytää, olisin kaivannut isompia heijastinprinttejä. Jokaiseen suuntaan on kylläkin pienet heijastimet, mutta ne eivät ole kovin näkyvät. Toisaalta, suuremmat heijastimet muuttaisivat ulkonäköä melko oleellisesti. Itselläni on jokatapauksessa aamupimeillä aina erilliset heijastimet ja otsalamppu kaverina.

Summa summaarum

Tätä kirjoittaessa on kamppeiden kanssa juostu jo kymmeniä kilometrejä eri keleillä – pakkasta, tuulta, sadetta, räntää ja lunta.

Yhteenvetona voin todeta että takki täyttää ainakin tälläisen juuoksuharrastelijan vaatimukset enemmän kuin hyvin. Vesikelin ominaisuuksista takki saa 6/5 tähteä. Niin hyvin se suoriutui. (Nähtäväksi jää miten kauan tämä ominaisuus kankaassa pysyy. Ainakin pesuohjeita tulee noudattaa tarkasti). Ulkonäkö ja viimeistely ovat todella hyvät. Takki on lämmin ja hyvin hengittävä eli kaiken kaikkiaan miellyttävä kokonaisuus. Huonoa sanottavaa takista en yksinkertaisesti keksi.

Voin käsi sydämellä suositella tätä takkia ihan kenelle tahansa. Ja jos ei malli miellytä, Addnaturella on kyllä valikoima tikissä.

Itsensä kuvaaminen on raskasta puuhaa pidemmän päälle 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.