Recap

Vuodenvaihde konkretisoi ajan kulumisen jostain syystä erityisen hyvin. Taas on vuosi takana ja uusi edessä. Olen tavannut vuoden vaihteessa kurkata hieman menneeseen ja tulevaan. Niin aion tehdä nytkin. On siis aika kerrata kuluneen vuoden tapahtumat treenirintamalla ja blogissa.

Treeni

Treenin suhteen en voinut asettaa kummoisia tavoitteita lonkkaleleikkauksen vuoksi. Toiveissa olikin, että kunto pysyisi kokolailla samassa missä alkuvuonna 2021. Olkapäätä ei operoitu, joten tämä tavoite piti ja itseasiassa lihaskunto on tietyissä liikkeissä jopa kohonnut. Vertailua on silti hankala tehdä, koska loppuvuosi on mennyt erilaisella painotuksella harjoittelussa.

Pääasiallinen tavoite koko vuodelle olikin lonkkaleikkauksen jälkeinen kuntoutus. Tämä tavoite onnistui täydellisesti, siitäkin huolimatta, että hoidin kuntoutuksen sataprosenttisesti itse. Hieman jopa yllätyin miten nopeasti pääsin treenin pariin takaisin askel kerrallaan.

Katse kohti uutta vuotta.

Koska kuntoutus eteni hyvin, pystyin jo loppuvuodelle asettamaan uusia tavoitteita joista kirjoitinkin tänne. Nämä tavoitteet kuitenkin siirtyivät hieman sivummalle uuden valmentajan myötä. Loppuvuosi mentiin liikkuvuus ja venyvyys etunenässä. Tästä lisää tuonnempana.

Yksi suurimpia kohokohtia viime vuodelta oli myös se, että vaimoni lähti mukaan kehonpainoharjoittelun maailmaan. Hommaan lähdettiin kokeellisesti ja tunnustellen, että mitä tälläisestä avioliiton sisäisestä valmennussuhteesta syntyy. Täytyy sanoa että olen vaimoni edesottamuksiin enemmän kuin tyytyväinen. Koska joulukuun treenit jäivät sitkeän flunssan vuoksi tyystin, totesin että kirjoitan tästä vasta tammi-helmikuulla kun treeniin on palattu täyspäiväisesti. Tulokset ovat olleet todella hyviä!

Blogi

Blogin suhteen viimevuoden isompina juttuina täytyy pitää Iltalehden ja Teemasuomalaisen tekemiä juttuja. Blogi sai paljon huomiota niiden kautta. Tästä syystä vuosi 2022 tuskin tulee rikkomaan kävijämääräennätystä ellei New York Times satu kiinnostumaan Rapakunnosta.

Yksi iso juttu oli myös se, että blogini nousi parin viikon ajaksi blogit.fi listan kymmenen parhaan joukkoon ”Liikunta ja urheilu”-kategoriassa. Se on sinänsä hyvä suoritus, koska kaikki muut yhdeksän käsittelivät juoksuharrastusta. Tällainen todella pienen harrastajajoukon kehonpainoharjoittelublogi on siis mielestäni tuossa joukossa tervetullut lisä… Tällä hetkellä blogi on sijalla 12. joten siellä kympin tuntumassa pyöritään jatkuvasti. En toki tiedä minkälainen algoritmi tuon listan takana on. Jokatapauksessa sieltä saa ihan kivasti näkyvyyttä.

Olen pitänyt blogin kirjoittamisen edelleen sillä tasolla, että kirjoitan kun siltä tuntuu. Aikaa on entistä vähemmän ja tästä syystä artikkelit ovat käsitelleet enemmän tai vähemmän arkielämää. Siitä kun on kovin helppo ja nopeahko kirjoitella. Monesti nämä artikkelit syntyvätkin sunnuntain aamutunteina. Kuten tämäkin.

Podcast

Koska pyrin panostamaan laatuun, en voi tehdä podcasteja määrällisesti paljon. Podcasteja tuli viime vuonna ulos neljä kappaletta mikä hieman jäi tavoitteesta. Viides piti olla vielä loppuvuodelle, mutta se peruuntui viimehetkillä – minkäs muun kuin koronan vuoksi. Olen tähän kuintenkin tyytyväinen. Ensi vuoden alkuun onkin tulossa heti pari podcastia kunhan päästään taas ”normiarkeen”. Podcastin tekeminen on edelleen se mikä kiehtoo valtavasti. Siinä yhdistyvät useampi intohimoistani ja olen siellä sopivasti mukavuusalueen ulkopuolella. Juuri siellä missä kehitys tapahtuu.

2022

Tuleva vuosi tulee olemaan toiveitteni mukaan kehityksen vuosi. On kiva aloittaa treenivuosi niin ettei kropassa ole mitään isoja vammoja. Toki koko joulukuuta varjostanut flunssakierre on muuttunut vatsataudiksi ja tätä kirjoittaessani yksi lapsistani on oksentanut yhdeksän kertaa. Good times.

Aivan ensimmäinen ja suurin päämääräni tälle vuodelle on saavuttaa sivuspagaatti. Olen viimeiset kaksi kuukautta tehnyt sen eteen töitä ja vaikka taivoitteesta ollaan vielä kaukana, koen että se on mahdollinen kuluvan vuoden aikana. Tämän ohella päällimmäinen kehityskohteeni on yleinen liikkuvuus. Myös käsilläseisonta on asia joka on jäänyt harmittamaan. Lähinnä siksi, että sen treenaaminen jäi vuosi sitten rannevaivojen vuoksi tauolle ja ollut siellä siitä lähtien. Asia harmittaa lähinnä siksi, että vapaa kässäri oli jo melko lähellä. Se turhauttaa tottakai, mutta koska asia on itselleni tärkeä, ohjelmoin sen mukaan harjoitteluun. Näin sitä tulee myös harjoiteltua. Uskon myös että paluu lähtötilanteeseen löytyy suhteessa nopeammin.

Näiden lisäksi pyrin kehittämään etu- ja takavaakaa sekä pitämään nojavaakatreenin ohella mukana. Rengas muscle-up on ylläpidossa ja tangolla tehty muscle-up toivottavasti paranee vielä tämän vuoden aikana.

Tämän kaiken ohjelmointi on haastavaa, mutta ei mahdotonta. Tietenkään, kaikkea ei pysty saamaan kerralla ja pyrinkin panostamaan niihin asioihin mitkä tuntuvat tällähetkellä merkityksellisiltä.

Podcast ja blogi

Podcast hakee edelleen sitä omaa uomaansa mutta alkaa jo hiljakseen sen löytämään. Itse tahdon kehittyä haastattelijana ja uskonkin että paras keino siihen lienee se, että lyö niinsanotusti kädet saveen. Kuulen mielelläni kaikki kehitysehdotukset aiheeseen liittyen. Jos mielessäsi on joku henkilö joka voisi olla sopiva haastateltavaksi niin ehdota!

Podcastin rinnalle tulee myös minidokumenttisarja joka alkaa alkuvuodesta parin jakson voimin. Tästä en vielä tällähaavaa voi kertoa enempää, mutta stay tuned 🙂

Tavoitteena on siis jatkossakin kirjoitella yksi artikkeli viikkoon. Se on ollut sopiva tahti. Tavoitteena myös kirjoitella taas enemmän artikkeleita opettavaisesta näkökulmasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.